Cranio Sacral Healing

Djup avslappning genom lätt beröring.

Känner du dig trött och behöver en paus? Söker du efter ett sätt att minska stressnivån och ge din kropp och ditt sinne tid för återhämtning?

Prova på Cranio Sacral Healing och se vad behandlingen kan göra för dig!

Cranio Sacral Healing är en exceptionellt skonsam men samtidigt kraftfull behandling erkänd för dess många olika terapeutiska effekter och förmåga att hjälpa där annan behandling inte lyckats full ut.

Namnet Cranio Sacral Healing syftar på benen som behandlas, dvs. kraniet (skallen) och korsbenet (slutet av ryggraden). Ryggmärgsvätskan rör sig från hjärnan där den produceras till slutet av ryggraden och flyter försiktigt med en frekvens på 3-14 slag per minut, vilket kan kännas i hela kroppen. Under behandlingen berör terapeuten huvudet, basen av ryggraden och andra områden för att upptäcka dessa rytmiska rörelser, identifiera begränsningar och åstadkomma ett friktionsfritt och behagligt vätskeflöde.
 

Cranio Sacral Healing påverkar på olika nivåer kroppens strukturer, inklusive det muskuloskeletala systemet, centrala nervsystemet, kardiovaskulära systemet, immunsystemet, liksom organ, bindväv och vätskor. Den stöder kroppens medfödda förmåga att balansera, återställa och läka sig själv.

I ett tillstånd av djup avslappning kan vi få tillträde till icke-medvetna delar av vår närvaro, bevarad energi och fysiska och emotionella minnen. Information, energi och känslor som lagras i minnesvävnader kan frisättas och upplevas, och under behandling kan dessa inre processer ibland finna uttryck i tankar, känslor, minnen, bilder, etc.

 


Cranio Sacral Healing behandlar hela människan och är lämplig för alla åldrar. En del kommer på grund av akuta fysiska problem såsom huvudvärk, ryggsmärta eller långvariga fysiska och känslomässiga problem. Andra kommer för en stunds djup avkoppling och inre återhämtning, som ett kontinuerligt stöd i en stressad vardag för att kunna möta livets utmaningar.

Cranio Sacral Healing återförenar kropp, sinne och själ och återställer harmoni, vitalitet och balans.


                    Cranio Sacral Healing kan hjälpa vid:

                    -        Huvudvärk och migrän
                    -        Rygg, nack- och kronisk smärta

                    -        Stress och utbrändhet

                    -        Sömnproblem
                    -        Käkledsproblem
                    -        Matsmältningsproblem
                    -        Post-traumatiskt tillstånd

Foton: Elizabeth Reynolds McGuire
Tack till modellen Sara Wikström